családi mediáció családi mediáció családi mediáció családi mediáció

Párkapcsolati mediáció

A válási mediáció éppúgy átalakulhat párkapcsolati mediációvá, mint ahogy a párkapcsolati mediáció válási mediációvá. A mediátor csak a folyamatért felel, a tartalomért a résztvevők a felelősek. A mediátor a mediáció kimenetelét minden esetben a felekre bízza.

A párkapcsolati mediáció egyéni beszélgetésekben történik, a legnagyobb figyelmet az okok feltárása kapja. Nem a probléma van a fókuszban, hanem a problémát kiváltó okok.

A hozzánk forduló családokat végigvezetjük egy úton, amelynek folyamatában szembesülnek a problémákkal. Mentségeket találnak rá és közben megtanulnak kommunikálni saját érzéseikről. A mediációs ülés alatt rövid- és hosszútávú stratégiát dolgoznak ki, hogy kapcsolatukat boldogabbá, komfortosabbá tegyék.

A párkapcsolati mediáció célja:

  • a párok mihamarabb feldolgozzák sérelmeiket, hogy az energiáikat sorsuk és kapcsolatuk jövőjének alakítására fordítsák
  • a felek segítséget kapnak, hogy a múlt eseményeit tisztázzák
  • hogy áthidalható legyen a házassági-, párkapcsolati krízis
  • hogy megkeressék kapcsolatuk értékeit, erre építve dolgozzanak ki stratégiát a kapcsolat újragondolására
  • hogy biztosítsák a békés elválást, amennyiben ezt már elkerülhetetlennek tartják
  • hogy a gyermekek érdekében a későbbiekben is fenntartsák a szükséges, barátságos együttműködést
  • hogy a felek kilépjenek az önsajnálat csapdájából, hogy megtalálják a boldogsághoz vezető utat
Nagy Zsóka családi mediátor

IRM Minisztérium által akkreditált senior fokozatú mediátor-kiképző tréner vagyok, több mint egy évtizedes mediátori tapasztalattal és tréneri gyakorlattal.

Munkám elismeréseképpen Pro-familis miniszteri kitüntetést kaptam.

Nagy Zsóka - Megoldjuk, szívemNagy Zsóka -
Megoldjuk, szívem

című könyve már kapható a könyvesboltokban!
Könyvismertető »

MOST Mediációs Iroda

Annak érdekben, hogy szélesebb körhöz eljuthasson az általam tanított és alkalmazott érzelmi fókuszú mediáció, tanítványaim egy csoportjával létrehoztuk a Most Mediációs Irodát.

Az Iroda célja, hogy a méltán népszerű műhelymunka keretében (felhasználva és szintetizálva a résztvevők tudását) speciális programokat, módszereket dolgozzon ki és hasznosítsa azokat az adott célcsoportok érdekében.

Jelenleg a Mediációval a legkisebbekért c. óvodai projektünket keltjük életre, amelyről többet megtudhat a www.mostmediacio.hu » honlapunkon.

© Nagy Zsóka Családi Mediátor, 1054 Budapest, Akadémia utca 11. I. em 6/a. mobil: 20-315-2747, e-mail: nagyzsoka@csaladimediator.hu