családi mediáció családi mediáció családi mediáció családi mediáció

Veszteség...

A veszteség hol összehoz, hol szétfeszít egy házasságot.

Lili és Gábor kis vidéki városban élnek, 5 éve házasok, van egy tündéri, 5 éves kislányuk. Mindketten lázadó fiatalként világgá mentek, Amerikába találtak egymásra, városukban még egymás nevét sem tudták.

Már házasokként tértek haza, egy kicsi pocaklakóval. Boldogságuk határtalan volt. Még egy gyermekről álmodoztak, aki rövidesen kopogtatott. Az otthonszülést erőltette Lili, Gábor féltette a babát és a feleségét. A baba nem élte túl, kórházban rutin eljárással megmenthető lett volna az élete. Az anya is kivérzett, kritikus állapotban került kórházba. Az addigi harmónia elszállt, vádló némaság töltötte be a helyét.

A házasság kiüresedett, nem beszéltek a babáról, nem gyászolták el közösen, mindketten külön gyászoltak, vagy hárították az emlékezést.

Egy baráti összejövetelen hallottak először a mediációról, elhatározták, hogy segítséget kérnek, az időközben teljesen szétesett kapcsolatuk rendezésére.

Mindkettőjükkel történt egyéni beszélgetések sora után, a mediációs ülés katartikus eredményt hozott.

 A mediációs ülés első részében, a házasságuk értékeinek összegzésével, rádöbbentek, hogy nem múlt el a szerelmük, van még közös jövőjük. A kérdésemre, hogy „milyenné váltak a  párjuk által”, két gyönyörű szerelmi vallomást hallhattunk.

 A baba emlékére elhatározták, hogy minden évben azon a napon, amikor a tragédia történt, egy erdei sétával emlékeznek. Az első ilyen séta alkalmával az első kép két összefonódott fa volt. Ezt jelzésnek értékelték.

Kibírta a szerelmük ezt a szakítópróbát, de vajon a mediáció nélkül most hol tartanának?

« vissza
Nagy Zsóka családi mediátor

IRM Minisztérium által akkreditált senior fokozatú mediátor-kiképző tréner vagyok, több mint egy évtizedes mediátori tapasztalattal és tréneri gyakorlattal.

Munkám elismeréseképpen Pro-familis miniszteri kitüntetést kaptam.

Nagy Zsóka - Megoldjuk, szívemNagy Zsóka -
Megoldjuk, szívem

című könyve már kapható a könyvesboltokban!
Könyvismertető »

MOST Mediációs Iroda

Annak érdekben, hogy szélesebb körhöz eljuthasson az általam tanított és alkalmazott érzelmi fókuszú mediáció, tanítványaim egy csoportjával létrehoztuk a Most Mediációs Irodát.

Az Iroda célja, hogy a méltán népszerű műhelymunka keretében (felhasználva és szintetizálva a résztvevők tudását) speciális programokat, módszereket dolgozzon ki és hasznosítsa azokat az adott célcsoportok érdekében.

Jelenleg a Mediációval a legkisebbekért c. óvodai projektünket keltjük életre, amelyről többet megtudhat a www.mostmediacio.hu » honlapunkon.

© Nagy Zsóka Családi Mediátor, 1054 Budapest, Akadémia utca 11. I. em 6/a. mobil: 20-315-2747, e-mail: nagyzsoka@csaladimediator.hu