családi mediáció családi mediáció családi mediáció családi mediáció

Mérgező titkok

Zsolt és Nóra 11 éve házasok. 6 és 2 éves kislányokat nevelnek. Csinos elegáns fiatal hölgy és sármos macsó fiatalember. Az elmúlt egy év mégis rémálom volt a családnak.

A kisebbik gyermek, Annácska születés után, Nóra úgy döntött, hogy formába hozza magát, elkezdett konditerembe járni. Zsolt támogatta ezt, addig ő vigyázott a gyermekekre. Egy este furcsa érzése támadt Zsoltnak, vajon valóban tornázni jár Nóra? Elment megnézni, hogy a felesége autója ott van a konditerem előtt. Nem volt ott. Máskor sem. Ezt többször megismételte.

Lassan kezdett kialakulni az az érzése, hogy van Nórának valakije és el fog költözni a gyerekekkel. Úgy gondolta, ha tudatosan kiszeret a felségéből, akkor kevésbé fog fájni, ha elmegy. Közben szenvedett, elméleteket gyártott, veszekedéseket provokált, hogy kiderüljön az igazság, félt megtudni az igazságot, és nem merte bevallani, hogy féltékeny. Először az alkoholban kereste a vigaszt, majd más nőknél keresett  vigasztalást.

Közben Nóra nem értett semmit, az addig örömteli házaséletük eltűnt,  rosszkedvű, depresszió jeleit mutatató férjét féltette, haragudott rá. A meghittség eltűnt a házasságból, Zsolt már testi tüneteket produkált, görcs a gyomorban, nyelési nehézség, szívszorítás.  Úgy döntött, hogy elköltözik a családjától, mert nem akar meghalni. Nóra összeomlott. Nem értette mi történik.

Zsolt főnöke ajánlotta, hogy keressenek meg. Nekik is tudtam segíteni.

Az első beszélgetésen Zsolt végre elmondhatta nagy titkát, szinte elsodort a szóáradattal.

Nórával való beszélgetéskor megtudtam, hogy egy távolabbi tornaterembe járt, mert az kényelmesebb volt és jobb volt a társaság.

Kértem Zsoltot, hogy mondja el végre a titkot Nórának is, de nem merte.

Egy párkapcsolati mediációt szerveztem, ahol kiderült, hogy egymás iránt érzett – és eddig erőszakkal elfojtott – érzelmeik nagyon is erősek. Szeretik egymást. A titokra is fény derült, így választ kaptak a miértekre.

A család érzelmi újraépítése tart, időnként egy megerősítő beszélgetésre visszajárnak.

« vissza
Nagy Zsóka családi mediátor

IRM Minisztérium által akkreditált senior fokozatú mediátor-kiképző tréner vagyok, több mint egy évtizedes mediátori tapasztalattal és tréneri gyakorlattal.

Munkám elismeréseképpen Pro-familis miniszteri kitüntetést kaptam.

Nagy Zsóka - Megoldjuk, szívemNagy Zsóka -
Megoldjuk, szívem

című könyve már kapható a könyvesboltokban!
Könyvismertető »

MOST Mediációs Iroda

Annak érdekben, hogy szélesebb körhöz eljuthasson az általam tanított és alkalmazott érzelmi fókuszú mediáció, tanítványaim egy csoportjával létrehoztuk a Most Mediációs Irodát.

Az Iroda célja, hogy a méltán népszerű műhelymunka keretében (felhasználva és szintetizálva a résztvevők tudását) speciális programokat, módszereket dolgozzon ki és hasznosítsa azokat az adott célcsoportok érdekében.

Jelenleg a Mediációval a legkisebbekért c. óvodai projektünket keltjük életre, amelyről többet megtudhat a www.mostmediacio.hu » honlapunkon.

© Nagy Zsóka Családi Mediátor, 1054 Budapest, Akadémia utca 11. I. em 6/a. mobil: 20-315-2747, e-mail: nagyzsoka@csaladimediator.hu