családi mediáció családi mediáció családi mediáció családi mediáció

Mérgező titkok

Zsolt és Nóra 11 éve házasok. 6 és 2 éves kislányokat nevelnek. Csinos elegáns fiatal hölgy és sármos macsó fiatalember. Az elmúlt egy év mégis rémálom volt a családnak.

A kisebbik gyermek, Annácska születés után, Nóra úgy döntött, hogy formába hozza magát, elkezdett konditerembe járni. Zsolt támogatta ezt, addig ő vigyázott a gyermekekre. Egy este furcsa érzése támadt Zsoltnak, vajon valóban tornázni jár Nóra? Elment megnézni, hogy a felesége autója ott van a konditerem előtt. Nem volt ott. Máskor sem. Ezt többször megismételte.

Lassan kezdett kialakulni az az érzése, hogy van Nórának valakije és el fog költözni a gyerekekkel. Úgy gondolta, ha tudatosan kiszeret a felségéből, akkor kevésbé fog fájni, ha elmegy. Közben szenvedett, elméleteket gyártott, veszekedéseket provokált, hogy kiderüljön az igazság, félt megtudni az igazságot, és nem merte bevallani, hogy féltékeny. Először az alkoholban kereste a vigaszt, majd más nőknél keresett  vigasztalást.

Közben Nóra nem értett semmit, az addig örömteli házaséletük eltűnt,  rosszkedvű, depresszió jeleit mutatató férjét féltette, haragudott rá. A meghittség eltűnt a házasságból, Zsolt már testi tüneteket produkált, görcs a gyomorban, nyelési nehézség, szívszorítás.  Úgy döntött, hogy elköltözik a családjától, mert nem akar meghalni. Nóra összeomlott. Nem értette mi történik.

Zsolt főnöke ajánlotta, hogy keressenek meg. Nekik is tudtam segíteni.

Az első beszélgetésen Zsolt végre elmondhatta nagy titkát, szinte elsodort a szóáradattal.

Nórával való beszélgetéskor megtudtam, hogy egy távolabbi tornaterembe járt, mert az kényelmesebb volt és jobb volt a társaság.

Kértem Zsoltot, hogy mondja el végre a titkot Nórának is, de nem merte.

Egy párkapcsolati mediációt szerveztem, ahol kiderült, hogy egymás iránt érzett – és eddig erőszakkal elfojtott – érzelmeik nagyon is erősek. Szeretik egymást. A titokra is fény derült, így választ kaptak a miértekre.

A család érzelmi újraépítése tart, időnként egy megerősítő beszélgetésre visszajárnak.

« vissza
Nagy Zsóka családi mediátor

IRM Minisztérium által akkreditált senior fokozatú mediátor-kiképző tréner vagyok, több mint egy évtizedes mediátori tapasztalattal és tréneri gyakorlattal.

Munkám elismeréseképpen Pro-familis miniszteri kitüntetést kaptam.

Nagy Zsóka - Túléljük, szívem! Útmutató a párkapcsolati válságok kezeléséhez

Nagy Zsóka -

Túléljük, szívem!

című könyve már kapható a Líra könyv és Libri hálózat boltjaiban!



Könyvismertető »
Nagy Zsóka - Megoldjuk, szívem



Nagy Zsóka -
Megoldjuk, szívem




Könyvismertető »
© Nagy Zsóka Családi Mediátor, 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 3., 1.emelet. 11. kapucsengő, mobil: 20-315-2747, e-mail: nagyzsoka@csaladimediator.hu